kuva: Pixeliisa

LUOTSIRUUTU®

Joko Sinä olet tutustunut Luotsiruutuun ja sen hyödynnettävyyteen teidän arjessa tai muutosmatkoilla?

Luotsiruutu® on yksilöllinen navigoinnin työkalu, joka kiteyttää päämäärän ja tavoitteet sekä visualisoi edistymistä suunnitelluissa toimissa.

Luotsiruutu® räätälöidään jokaisen organisaation ja yrityksen tarpeisiin – johtamisen ja strategian viestinnän tueksi.

Luotsiruutua hyödynnämme osana palveluitamme, mutta mallinnamme ja toteutamme Luotsiruutuja myös omina projekteinaan sekä organisaatioille että yrityksille. Luotsiruudun yksilöllinen suunnittelu ja mallinnus alkaen 475€.

Anna Luotsiruudun inspiroida Sinut ja tiimisi uusiin onnistumisiin! Kysy lisää työkalun hyödyistä info@bisnesluotsi.fi tai jätä yhteydenottopyyntö.

kuva: Pixeliisa

Yritysten KEHITTÄMISOHJELMAT

Toimintaympäristömme muutosvauhti tuntuu meistä kiihtyvän, tunnetko ehkä samoin?

Digitalisaation eteneminen ja pandemia saivat aikaan isolle osalle yritysten henkilöstöä muutoksia työskentelytapoihin mm. etätyön ja -yhteyksien lisääntymistä ehkä pysyvästikin. Muutokset geopolitiikassa ovat aiheuttamassa energian, raaka-aineiden ja elintarvikkeiden hintoihin rajuja muutoksia, jopa suoranaista pulaa niistä. Näihin ongelmiin kaivataan kipeästi uusia ratkaisuja. Energian saanti ja hinta määrittävät jo yksilöiden käyttäytymistä ja organisaatioiden toimintamahdollisuuksia. Keskustelu huoltovarmuuden ympärillä on laajentunut Soteen. Pienet toimijat etsivät laajempia hartioita joko yksin tai yhdessä, ja yrityskauppojen myötä toimintakulttuurit muuttuvat. Muutos on kehittymisen avain ja muutokset kuuluvat siten arkeemme. Toimintaympäristö muuttuu ja jokaisen onkin hyvä tunnistaa kehityksen suunta ja uusiutumisen tarve markkinoilla.

Millaisin toimenpitein teillä voitaisiin uudistua ja ottaa ennakoivia askelia uudistumiseen ja turvata toimintaa tulevaisuudessa? Olisiko tässä ajassa hyvä esimerkiksi:

  1. tarkastella toimittajaverkostoa uudemman kerran raaka-aineiden saatavuuden ja toiminnan turvaamiseksi,
  2. suunnitella hankintojen ja logistiikan optimointia kustannusten laskemiseksi ja toimitusvarmuuden ylläpitämiseksi,
  3. suunnitella konkreettisia kansainvälistymisen ensiaskeleita asiakaskunnan ja markkinoiden laajentamiseksi,
  4. mallintaa toiminta-asteen muutoksen vaikutuksia kannattavuuteen ja kustannusrakenteeseen,
  5. testata liiketoiminnan kannattavuutta erilaisin tuote- tai palveluvalikoimin,
  6. pohjustaa mahdollista yritysmyyntiä ja valmistella siihen tarvittavaa aineistoa ja ennusteita,
  7. vauhdittaa yrityskaupan jälkeistä uuden toimintakulttuurin luomista,
  8. tai lisätä työhyvinvointia ja organisaation pitovoimaa RMP-työkalua hyödyntäen?
 

Kestävä yritys on kannattava ja kiinnostava, se myös luo hyvinvointia ympärilleen. Jokaisen yrityksen tavoitteet ovat yksilöllisiä, joten kehittämistoimenpiteet on hyvä suunnitella ja kohdentaa asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Me autamme nykytilan hahmottamisessa ja kehittämistoimenpiteiden jalostamisessa, sekä kuljemme yhdessä eteenpäin rakentaen siltaa valitsemaanne päämäärään. Pyrimme aina hyvin käytännönläheisiin toimiin ja muutokseen, jossa vuorovaikutus on tekemisen keskiössä – siksi rajaamme valitut kehittämistoimenpiteet selkeäksi kokonaisuuksiksi, eli kehittämisohjelmaksi. Kehittämisohjelma ovat kestoltaan puolen vuoden mittainen muutosmatka, jota kirjoitetaan yhdessä henkilöstön kanssa. Muutosmatkan aikana todennamme edistymistä ja onnistumisia yhdessä Luotsiruudun avulla.

Suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kehittämisohjelma yrityksenne tarpeisiin! Kysy lisää ja varaa aika alkukartoitukseen yhteydenottolomakkeen kautta tai soittamalla 040 573 6537. Voit myös varata maksuttoman alkukartoituksen suoraan ajanvarauskalenteristamme.

VALMENNUS uudistajille ja uudistuville

Kaipaatko konkreettista tukea ja työkaluja tavoitteidesi edistämiseksi, ja muutamaksi kuukaudeksi valmentajaa rinnallesi? Valmennuksemme on koettu vaikuttavaksi ja hyödylliseksi useissa eri tilanteissa, yrittäjyyden elinkaaren eri vaiheissa. Valmennettavamme ovat antaneet meille mm. seuraavaa palautetta:

SPARRAUS

Kaipaatko arkeesi sparraajaa, jonka kanssa peilata arjen haasteita ja mahdollisuuksia, jäsennellä ajatuksia tulevaisuudesta luottamuksellisesti, vaihtaa ajatuksia ja saada uusia näkökulmia ja ideoita?  

LUOTSITUOKIO on henkilökohtainen 1,5 tunnin mittainen sparraushetkesi etänä tai livenä. Voit varata yksittäisen Luotsituokion tai Luotsituokioiden sarjan tavoitteidesi edistämiseksi. 

Luotsituokion hinta 135€ + alv 24%. 

Mikäli valitset Luotsituokion luonnossa liikkuen, ’hyvitämme hiilijalanjäljen’ ja tarjoamme Luotsituokion hintaan 100€ + alv.

Tutustutaan ja suunnitellaan tulevien Luotsituokioiden tavoitteet yhdessä! Tiedustele lisää puhelimitse 040 573 6537 tai varaa jo ensimmäinen aikasi puoleen hintaan ajanvarauskalenteristamme

KEHITTÄMISEN RAHOITUS

Voimme tarjota myös tukea selvittämään erilaisia kehittämisen rahoitusvaihtoehtoja, mutta seuraavat on ainakin hyvä tiedostaa jo kehittämistoimenpiteitä suunniteltaessa:

  • kasvun ja kansainvälistymisen näkökulmasta, uuden tuotteen tai palvelun äärellä, on hyvä muistaa loistava Business Finlandin innovaatioseteli, jonka avustuksen arvo on 6.000€. Lue lisää innovaatiosetelistä täältä ja kurkkaa samalla myös Business Finlandin laajat rahoitusvaihtoehdot.
  • Ely kehittämisavustus voi avata mahdollisuuksia laajempaankin liiketoiminnan kehittämiseen. Lue lisää kriteereistä ja käyttötarkoituksista täältä.